Kolorowe sakiewki wegetariańskie
Artykuł zewnętrzny
2 buraki
czerwona papryka
żółta papryka
1 cukinia
2 czerwone cebule
1 duża marchewka
Świeży rozmaryn
mały słoiczek miodu
oliwa z oliwek
sól
8 suszonych śliwek
Buraki i marchew oskrobać, papryki przekroić i oczyścić z gniazd nasiennych. Cebule obrać. Buraki i cebule pokroić w ósemki, marchew i cukinię – w grube półplasterki, papryki w szerokie paski. Folię aluminiową pociąć na 16 kwadratów, złożyć po dwa. Na każdym ułożyć po trochu wymieszanych warzyw, włożyć suszoną śliwkę, posolić, polać łyżką oliwy i łyżeczką miodu. Włożyć gałązkę rozmarynu. Folię zagiąć, by powstały sakiewki z małym kominem na górze. Układać na rozgrzanym grillu i grillować około 12 minut (warzywa będą al dente) lub 15 minut (jeśli chcemy, by warzywa były miękkie).