Grillowane kolby kukurydzy

3 lipca 2013,
dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny
Skladniki na 4 porcje:
4 kolby kukurydzy,
100g masla,
1 lyżka posiekanej natki,
1 lyżeczka posiekanego szczypiorku,
1 lyżeczka posiekanego tymianku,
starta skórka z 1 cytryny,
sól i pieprz
Z kolb odwinąć listki i usunąć jedwabiste włoski, zawinąć kolbę z powrotem w listki i przywiązać je nitką. Parzyć kolby w dużym garnku gotującej się wody przez 5 min. Wyjąć kolby i starannie odsączyć. Piec kolby przez 20-30 min, często odwracając.Utrzeć maslo z pietruszką, szczypiorkiem, tymiankiem i skórką z cytryny oraz solą i pieprzem.
Kukurydzę, odwiniętą z listków, podawać z dużą ilością masla ziolowego.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...