Grillowane kolby kukurydzy

3 lipca 2013, dodał: JoannB
Artykuł zewnętrzny
Skladniki na 4 porcje:
4 kolby kukurydzy,
100g masla,
1 lyżka posiekanej natki,
1 lyżeczka posiekanego szczypiorku,
1 lyżeczka posiekanego tymianku,
starta skórka z 1 cytryny,
sól i pieprz
Z kolb odwinąć listki i usunąć jedwabiste włoski, zawinąć kolbę z powrotem w listki i przywiązać je nitką. Parzyć kolby w dużym garnku gotującej się wody przez 5 min. Wyjąć kolby i starannie odsączyć. Piec kolby przez 20-30 min, często odwracając.Utrzeć maslo z pietruszką, szczypiorkiem, tymiankiem i skórką z cytryny oraz solą i pieprzem.
Kukurydzę, odwiniętą z listków, podawać z dużą ilością masla ziolowego.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.