Kocie łby by Yvonne

19 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Zmodyfikowany przepis Nigelli L.

30 dkg czekolady deserowej
125 g masła
1 łyżka miodu
120 g pianek
100 g herbatników petit beurre
2 łyżki rodzynek
2 łyżki suszonej żurawiny

Czekoladę łamiemy na małe kawałki, rozpuszczamy na parze (czyli garnek z czekoladą wkładamy do większego garnka, w którym wrze woda) wraz z masłem i miodem. Herbatniki drobno kruszymy. Do przestudzonej czekolady dodajemy herbatniki, pianki, rodzynki oraz żurawinę. Płaskie naczynie wykładamy folią aluminiową. Wykładamy na nią masę lekko dociskając. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego!

file1266605553



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...