Knedel gryczano-serowy do mięs

30 grudnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatny knedel- doskonale komponuje się ze smakiem sosów mięsnych , grzybowych czy np. koperkowych .

Czas : 1 godzina

Składniki :

¾ szklanki ugotowanej kaszy gryczanej ( tej nie prażonej )

½ szklanki półtłustego białego sera

1 jajko

1 cebula mała

1 łyżka masła

sól

pieprz mielony

2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

4 łyżki mąki ( zależy od wilgotności sera )

Usmażyć na złoto maśle drobno pokrojoną cebulkę .Wymieszać kaszę , ser , jajko , cebulkę .Dodać mąkę by masa była zwarta . Dodać pietruszkę . Doprawić solą i pieprzem .Zawinąć w natłuszczoną masłem gazę i gotować w osolonym wrzątku przez 30 minut .Wyjąć odwinąć . Poczekać przestygnie . Kroić w plastry jak będzie zimne . Przed podaniem podgrzać na parze albo obsmażyć na rumiano na odrobinie masła ( oleju ) i podawać z sosami , mięsem pieczonym w sosie i surówką .

file1262199813



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...