Kluski ziemniaczane lwowskie

14 listopada 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

70 dag ugotowanych ziemniaków

10 dag maku

2 łyżki jogurtu naturalnego

25 dag mąki

2 jaja

sól

Wykonanie:

Mak zalać woda, gotować na małym ogniu 30 min, odsączyć. Razem z ziemniakami zmiksować. Dodać resztę składników, wyrobić ciasto. Formować wałki, kroić ukośnie w niewielkie kluski. Gotować w osolonym wrzątku ok 10 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.