Kluski po rzymsku

22 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 100g mąki
  • 4 łyżki
  • bułki tartej
  • 4 jaja
  • 400g szpinaku
  • 3 łyżki margaryny
  • 2/3 szkl. mleka
  • sól

Wykonanie

Szpinak przebrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować, odcedzić, wystudzić i zemleć. Mleko zagotować z margaryną, wsypać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać, wbijać po jednym jajku ciągle ucierając. Następnie dodać tartą bułkę i szpinak; posolić. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę, ugotować, odcedzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...