Klasyczna Bruschetta

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  8 kromek pieczywa ciabatta
* 400 g pokrojonych w kostkę pomidorów bez skóry
* Przyprawa do potraw  KUCHAREK Smak Wiosny
* Przyprawa do zup i potraw w płynie KUCHAREK
* 2 ząbki czosnku
* 6 łyżek oliwy z oliwek
* 4 łyżki świeżo tartego parmezanu lub ser feta

file1286536927

Sposób przygotowania:

Pieczywo opiec na grillu lub w tosterze. Pomidory wymieszać z Przyprawą do potraw  KUCHAREK Smak Wiosny oraz odrobiną przyprawy do zup i potraw w płynie KUCHAREK, a także dwoma łyżkami oliwy z oliwek. Opieczone kromki pieczywa natrzeć czosnkiem, na wierzchu ułożyć przygotowane wcześniej aromatyczne pomidory, całość skropić oliwą i posypać świeżo tartym parmezanem lub kawałkami sera feta.

www.kucharek.pl