Kiszka znad ogniska ;)

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 kaszanek (w cienkim jelicie)

1 kg pieczarek

½ kg cebuli

1/3 szklanki oleju

1 łyżka wegety

1 łyżka pieprzu ziołowego

1 łyżka czosnkowej przyprawy do grilla

Wykonanie:

Pieczarki kroimy w plastry o grubości ok. 3 mm, cebulę w piórka. Żeliwny garnek smarujemy wewnątrz dokładnie olejem, resztę oleju wylewamy na dno. Cebulę mieszamy z wegetą i wrzucamy do garnka. Następnie wkładamy tam wymieszane z pieprzem ziołowym plasterki pieczarek. Na górze układamy kaszanki, posypujemy je przyprawą do grilla. Garnek przykrywamy, stawiamy nad żarem z ogniska i zapiekamy przez 20 minut.

Jeżeli ktoś nie ma żeliwnego garnka – potrawę tą można zrobić w aluminiowych foremkach do pieczenia keksów. Robimy tam porcje 1-osobowe. Zakrywamy foremki folią aluminiową i zapiekamy na grillu.

Smacznego!

file1256827275



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...