Kotleciki z kaszy jęczmiennej
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
* 3 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej,
* 2 jajka,
* sól, pieprz,
* 4 łyżki bułki tartej i do panierki,
* 1 średnia cebulka,
Wykonanie:
Ugotowaną kaszę przedkładamy do miski,niech trochę się ostudzi.
Drobno siekamy jedną średnią cebulkę i ją obsamażamy. Cebulkę wrzucamy do kaszy. Następnie przyprawiamy solą,pieprzem,dodajemy dwa jajka,4-5 łyżek tartej bułki,wszystko razem dokładnie mieszamy.
Formujemy kotleciki, maczając ręce w wodzie aby było łatwiej,panierujemy w bułce tartej i smażymy na patelni na złoty kolorek.
Do kotlecików zrobiłam sos:
dosłownie parę plasterków boczku przesmażyłam do tego drobno pokrojona marchewka i trochę pomidorka.