Keks z rodzynkami

24 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 25 dag masła
– 20 dag cukru
– 1/2 opakowania proszku do pieczenia
– 4 jaja
– 25 dag mąki pszennej
– łyżka mąki ziemniaczanej
– aromat rumowy
– 20 dag rodzynek

Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Wbić jaja, dodać mąkę, aromat, proszek do pieczenia, dodać rodzynki, wymieszać. Formę keksową wysmarować tłuszczem i bułką, piec na złoty kolor w temp. 180 stopni C. Ciasto można podawać na ciepło z bitą śmietaną lub lodami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...