Kebabczęta owijane boczkiem

26 kwietnia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Mięso mielone
Tarta bułka
Przyprawa kebab
Szczypta kurkumy
Wegeta
Pieprz
Ostra papryka
Ząbek czosnku
Cebula
Majeranek
Plasterki wędzonego boczku
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do mięsa mielonego wraz z przyprawami, czosnkiem i tartą bułką. Wyrobić masę. Nadziać mięso na patyczki od szaszłyków i owinąć wędzonym boczkiem. Można obsypać na wierzchu przyprawami. Grillować po 15 minut z każdej strony. Podawać z ziemniakami z grilla i ogórkiem kiszonym lub keczupem.

file1272296155



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...