Kaszotto – danie w lodówkowych resztek

15 marca 2011, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Danie w lodówkowych resztek

składniki:

  • 1,5-2 szkl. ugotowanej na sypko kaszy gryczanej,
  • 10 dkg szynki gotowanej (1-2 grube plastry),
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 200 g kukurydzy konserwowej,
  • 1 cebula,
  • 3 czubate łyżki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek, natka),
  • 2 łyżki sosu chili z czosnkiem,
  • 2 łyżki oleju,
  • do smaku: sól, pieprz mielony
  • sposób przygotowania: Szynkę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć szynkę i cebulę aż lekko się zrumienią. Dodać kaszę i sos chili. Smażyć mieszając 3 min.. Następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki i osączoną kukurydzę, wymieszać, smażyć jeszcze 2-3 min.. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane zieleniną.

    file1300202723



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Wczesne truskawki niezdrowe?
    Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
    Podwyżki opłat sanatoryjnych
    Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
    Dyrektywa budynkowa EPBD
    Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
    W jakiej pozycji spać?
    Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)