Kaszanka z grilla z warzywami
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 8 kawałków kaszanki
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 mała cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 8 pieczarek
- sól, pieprz, majeranek
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Cebule obrać, pokroić w piórka. Cukinie i pieczarki pokroić w kostkę.
Kaszankę wyjąć z flaka, ułożyć na folii aluminiowej, lekko rozdrobnić widelcem. Na wierzchu ułożyć pokrojone warzywa i pieczarki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Kaszankę zawinąć w folię i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec 25 minut.