Kaszanka na ciepło po domowemu

15 marca 2011,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosty sposób na ciepłą, szybką kolację. Trochę chyba zapomniane typowo polskie danie z kaszanki.


Składniki:

kaszanka

cebula

pieczywo

masło

olej

(musztarda)

Obieramy i kroimy w cienkie piórka. Ilość dowolna, ja najbardziej lubię jak jest dużo cebuli, więc cebuli daję tyle samo co kaszanki.

Podsmażamy cebulę – powinna się zeszklić, zrobić miękka, a następnie lekko podsmażyć by sie zarumieniła. Możemy lekko osolić. Następnie dodajemy do niej kaszankę pokrojoną w plasterki (mogą być dość grube, bo i tak się rozpadną). Całość mieszamy i smażymy aż się przypiecze. Podajmey z bułkami z masłem, można dodać musztardę np. o smaku prażonej cebulki – super się komponuje!

file1300184783



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.