Kaszanka na ciepło po domowemu
Artykuł zewnętrzny
Bardzo prosty sposób na ciepłą, szybką kolację. Trochę chyba zapomniane typowo polskie danie z kaszanki.
Składniki:
kaszanka
cebula
pieczywo
masło
olej
(musztarda)
Obieramy i kroimy w cienkie piórka. Ilość dowolna, ja najbardziej lubię jak jest dużo cebuli, więc cebuli daję tyle samo co kaszanki.
Podsmażamy cebulę – powinna się zeszklić, zrobić miękka, a następnie lekko podsmażyć by sie zarumieniła. Możemy lekko osolić. Następnie dodajemy do niej kaszankę pokrojoną w plasterki (mogą być dość grube, bo i tak się rozpadną). Całość mieszamy i smażymy aż się przypiecze. Podajmey z bułkami z masłem, można dodać musztardę np. o smaku prażonej cebulki – super się komponuje!