Kaszanka na ciepło po domowemu

15 marca 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosty sposób na ciepłą, szybką kolację. Trochę chyba zapomniane typowo polskie danie z kaszanki.


Składniki:

kaszanka

cebula

pieczywo

masło

olej

(musztarda)

Obieramy i kroimy w cienkie piórka. Ilość dowolna, ja najbardziej lubię jak jest dużo cebuli, więc cebuli daję tyle samo co kaszanki.

Podsmażamy cebulę – powinna się zeszklić, zrobić miękka, a następnie lekko podsmażyć by sie zarumieniła. Możemy lekko osolić. Następnie dodajemy do niej kaszankę pokrojoną w plasterki (mogą być dość grube, bo i tak się rozpadną). Całość mieszamy i smażymy aż się przypiecze. Podajmey z bułkami z masłem, można dodać musztardę np. o smaku prażonej cebulki – super się komponuje!

file1300184783



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz