Kasza z warzywami i pieczarkami

5 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • 3 niewielkie marchewki,
  • puszka białej fasoli (drobnej),risotto_mushroom1
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka margaryny,
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w paski i dusimy na margarynie, w międzyczasie gotujemy kaszę w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy drobno pokrojoną cebulę. Wszystko solimy i dusimy. Pod koniec dodajemy fasolę, przyprawiamy pieprzem i dusimy około 5 min. Pieczarki mieszamy z kaszą i warzywami i podgrzewamy przez chwilę.

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...