Kasza z warzywami i pieczarkami

5 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • 3 niewielkie marchewki,
  • puszka białej fasoli (drobnej),risotto_mushroom1
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka margaryny,
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w paski i dusimy na margarynie, w międzyczasie gotujemy kaszę w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy drobno pokrojoną cebulę. Wszystko solimy i dusimy. Pod koniec dodajemy fasolę, przyprawiamy pieprzem i dusimy około 5 min. Pieczarki mieszamy z kaszą i warzywami i podgrzewamy przez chwilę.

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.