Kasza z warzywami i pieczarkami

5 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • 3 niewielkie marchewki,
  • puszka białej fasoli (drobnej),risotto_mushroom1
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka margaryny,
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w paski i dusimy na margarynie, w międzyczasie gotujemy kaszę w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy drobno pokrojoną cebulę. Wszystko solimy i dusimy. Pod koniec dodajemy fasolę, przyprawiamy pieprzem i dusimy około 5 min. Pieczarki mieszamy z kaszą i warzywami i podgrzewamy przez chwilę.

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...