Kasza z warzywami i pieczarkami

5 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • 3 niewielkie marchewki,
  • puszka białej fasoli (drobnej),risotto_mushroom1
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka margaryny,
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w paski i dusimy na margarynie, w międzyczasie gotujemy kaszę w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy marchew pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy drobno pokrojoną cebulę. Wszystko solimy i dusimy. Pod koniec dodajemy fasolę, przyprawiamy pieprzem i dusimy około 5 min. Pieczarki mieszamy z kaszą i warzywami i podgrzewamy przez chwilę.

nadesłała: Marta



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...