Kasza manna na mleku

23 grudnia 2010,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 3/4 szklanki mleka i wsypać do niego kaszę manę i dobrze wymieszać.
Resztę mleka zagotować z dodatkiem szczypty soli, i łyżeczki masła.
Do gotującego się mleka wlać namoczoną kaszkę.
Mieszać szybko trzepaczką, by nie powstały grudni i gotować według przepisu na opakowaniu, aż do gęstości.
Po ugotowaniu wlać na talerz i posypać cukrem kryształem.
Dla lepszego smaku można dodać owoce sezonowe, np. jagody, maliny, truskawki.

file1293064117



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...