Kasza jaglana z warzywami

7 grudnia 2018, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

 

 

składniki:

 

szklanka kaszy jaglanej
3 szklanki wody
5-6 suszonych pomidorów

pęczek bazylii
1 mała cukinia
2 ząbki czosnku
pół papryki
4 łyżki oleju rzepakowego
łyżeczka tymianku
świeżo zmielony pieprz
ewentualnie sól

 

Kaszę dokładnie płuczemy, gotujemy, ale nie do zupełnej miękkości. Cukinię, pomidory i paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę. Warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek i olej dodajemy do kaszy (kasza powinna już wchłonąć znaczną część wody). Dokładnie mieszamy i zostawiamy pod przykryciem do podduszenia. Całość dusimy przynajmniej 20 minut na małym ogniu, być może trzeba będzie dolać jeszcze odrobinę wody. Gdy warzywa i kasza zmiękną doprawiamy pieprzem (ewentualnie solimy) i dorzucamy posiekaną bazylię.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.