Kasza jaglana z bananem i orzechami

13 lutego 2018, dodał: EKSPERTKA

Kasza jaglana wskazana szczególnie w sezonie zimowym wspaniale odkwasza organizm i wzmacnia odporność, orzechy zawierając witaminę C oraz min. kwasy tłuszczowe Omega3.  W takim śniadaniu nie znajdziesz dodatku cukru – za słodycz odpowiada banan. Takie pożywne rozpoczęcie dnia dodatkowo wspomaga metabolizm oraz pobudza mózg do czynnego działania:

 

składniki na 1 osobę:

4 łyżki kaszy jaglanej

200 ml (może być sojowe)

1/2 rozgniecionego banana plus pół banana pokrojonego na plasterki

1/2 łyżeczki cynamonu

szczypta soli

łyżka orzechów np: włoskich, laskowych itp.

Zagotować około 200m ml wody i wsypać kaszę jaglaną,  gotować około 8 minut. Dodaj mleko, gotuj około 10 minut. Po otrzymaniu kremowej konsystencji dodaj cynamon, rozgnieciony banan i sól. Wymieszaj, przełóż do miseczki i posyp pokruszonymi orzechami i plasterkami banana.

 

przepis na podstawie książki Tylko Owsianki  Fern Green

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ