Kasza gryczana z pieczarkami

26 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 szkl. wrzątku, 2 szkl. kaszy gryczanej, 3 łyżki masła lub oleju, 3 posiekane cebule, 250 g. posiekanych pieczarek, 1/2 szkl. posiekanej zielonej pietruszki, 1/2 szkl. posiekanego selera, sól, pieprz.

Kaszę wymieszać z wrzątkiem. Garnek przykryć i gotować na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Następnie wstawić kaszę do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem ok. 45 min. Na patelni rozgrzać masło lub olej, dodać cebulę, pieczarki i seler. Smażyć do miękkości. Dodać do kaszy, danie posypać pietruszką i wymieszać.

file1269593210



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...