Kasza gryczana z pieczarkami

26 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 szkl. wrzątku, 2 szkl. kaszy gryczanej, 3 łyżki masła lub oleju, 3 posiekane cebule, 250 g. posiekanych pieczarek, 1/2 szkl. posiekanej zielonej pietruszki, 1/2 szkl. posiekanego selera, sól, pieprz.

Kaszę wymieszać z wrzątkiem. Garnek przykryć i gotować na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Następnie wstawić kaszę do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem ok. 45 min. Na patelni rozgrzać masło lub olej, dodać cebulę, pieczarki i seler. Smażyć do miękkości. Dodać do kaszy, danie posypać pietruszką i wymieszać.

file1269593210



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D