Kasza gryczana z pieczarkami

26 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 szkl. wrzątku, 2 szkl. kaszy gryczanej, 3 łyżki masła lub oleju, 3 posiekane cebule, 250 g. posiekanych pieczarek, 1/2 szkl. posiekanej zielonej pietruszki, 1/2 szkl. posiekanego selera, sól, pieprz.

Kaszę wymieszać z wrzątkiem. Garnek przykryć i gotować na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Następnie wstawić kaszę do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem ok. 45 min. Na patelni rozgrzać masło lub olej, dodać cebulę, pieczarki i seler. Smażyć do miękkości. Dodać do kaszy, danie posypać pietruszką i wymieszać.

file1269593210



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.