Kasza gryczana z pieczarkami a’la Halina

19 września 2013,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 8 szklanek wody, 4 saszetki Kaszy Gryczanej Prażonej Halina, 3 łyżki masła lub oleju, 2 posiekane cebule, 25 posiekanych pieczarek, 2 dag posiekanej zielonej pietruszki, 1 posiekany seler.

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Saszetki wrzucić do gotującej się wody. Na patelni rozgrzać masło lub olej. Dodać cebulę, pieczarki i seler. Mieszając smażyć na małym ogniu, aż jarzyny i grzyby staną się miękkie (ok. 10 min.). Ugotowaną kaszę wyłożyć na półmisek, grzyby ułożyć na wierzchu i posypać zieloną pietruszką. Podawać na gorąco z sałatką warzywną. Smacznego!

file1379580432



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....