Kartofle pieczone w papryce

30 maja 2013, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 papryki
  • 8 ziemniaków
  • Kilka gałązek świeżej bazylii i rozmarynu
  • Tymianek
  • Oregano
  • Suszony koperek
  • Pietruszka
  • Czosnek granulowany
  • Olej z pestek winogron
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  • Ziemniaki obrać, opłukać, przekroić na 4 części. Gotować przez 8-10 minut, tak, aby zmiękły.
  • Zioła i przyprawy połączyć z olejem.
  • Ugotowane ziemniaki obtoczyć w ziołowej marynacie.
  • Papryki umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. W połówkach papryki umieścić ćwiartki ziemniaków i udekorować je listkami bazylii oraz posiekanym rozmarynem. Wyłożyć na blachę. Potrawę piec około 30 minut w 200 stopniach (lub zawinąć papryki z ziemniaczkami w folię aluminiową i grillować)

file1369943316



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz