Jabłka faszerowane kaszanką

30 maja 2013, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • 15 dag kaszanki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 korniszony
  • 3-4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
  • Majeranek
  • Tymianek
  • Mielona papryka
  • Sok z cytryny
  • Sol, pieprz

 

Przygotowanie:

  • Jabłka umyj odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem.
  • Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem.
  • Cebulę obierz i opłucz. Odkrój cztery plasterki, a resztę drobno posiekaj. Dodaj do kaszanki razem z pokrojonym w drobną kostkę korniszonami oraz ugotowaną kaszą gryczaną. Dopraw majerankiem, mieloną papryką, solą oraz pieprzem.
  • Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszem z kaszanki. Każde przykryj plasterkiem cebuli i zawiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku lub grilluj około 30 minut .

 

file1369943492



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz