Kartoflanka zacierkami i skwareczkami

14 lutego 2011,
dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

Na 2 l zupy:

3 duże ziemniaki
1 cebula
30 dag wędzonego nie parzonego boczku
sól, pieprz, maggi

Zacierki:

2.3 szkl. mąki
1 jajko
sól
ok.2 łyżek wody

Do 2 l wody włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić. Gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą. Zrobić zacierki i ugotować w zupie. Dodać do zupy usmażony boczek z cebulką.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...