Kartoflanka zacierkami i skwareczkami

14 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

Na 2 l zupy:

3 duże ziemniaki
1 cebula
30 dag wędzonego nie parzonego boczku
sól, pieprz, maggi

Zacierki:

2.3 szkl. mąki
1 jajko
sól
ok.2 łyżek wody

Do 2 l wody włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić. Gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą. Zrobić zacierki i ugotować w zupie. Dodać do zupy usmażony boczek z cebulką.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.