Kartoflanka z zacierkami i boczkiem

5 października 2010,
dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Na 2l zupy:
3 duże ziemniaki
1 cebula
30 dag wędzonego nie parzonego boczku
sól, pieprz, maggi

Zacierki:

2.3 szkl. mąki
1 jajko
sól
ok.2 łyżek wody

Do 2 l wody włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić. Gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą. Zrobić zacierki i ugotować w zupie. Dodać do zupy usmażony boczek z cebulką. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...