Kartoflanka z metką

26 lutego 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 por
  • 2 pęczki włoszczyzny
  • 8 dag masła
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 50 dag wędzonej metki
  • tymianek
  • 2 łyżki bulionu w proszku
  • posiekana natka pietruszki
  • sól,pieprz

Por umyć i pokroić w talarki. Włoszczyznę umyć i drobno pokroić. Masło rozpuścić w garnku,poddusić w nim wszystkie warzywa i dopełnić do 1 l wody.

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Metkę pokroić na plasterki. Włożyć do garnka metkę, ziemniaki i tymianek, wsypać bulion i podgotować 20 min. Rozgnieść kilka ziemniaków, żeby zupa miała konsystencję kremu.

Doprawić solą i pieprzem,przed podaniem posypać natką.

Szybka zupa!!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz