Karp po chińsku tao tao

8 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Karp około 1 kg
  • Olej
  • Mąka do obtoczenia
  • Przyprawa do dań chińskich
  • Sos Tao Tao
  • Pieprz cytrynowy
  • Wegeta
  • Marchew
  • Seler
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Grzyby Mu lub suszone
  • Pieprz cytrynowy
  • Sos Tao Tao
  • Wegeta
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Dodatkowo:

Ziemniaki
buraczki

Rybę podzielić na porcje, wymoczyć w zimnej wodzie z solą, odsączyć. Posypać przyprawami, polać sosem sojowym, odstawić na jakiś czas, aby ryba przeszła przyprawami.
Warzywa obrać, pokroić w zapałki, dusić razem z grzybami co jakiś czas podlewając bulionem. Przyprawić do smaku wegetą, sokiem z cytryny, pieprzem cytrynowym i sosem Tao Tao oraz odrobiną cukru..
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami  a rybę układać na warzywach. Dodatkowo można dołożyć buraczki.

file1291802633



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz