Karp po chińsku tao tao

8 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Karp około 1 kg
  • Olej
  • Mąka do obtoczenia
  • Przyprawa do dań chińskich
  • Sos Tao Tao
  • Pieprz cytrynowy
  • Wegeta
  • Marchew
  • Seler
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Grzyby Mu lub suszone
  • Pieprz cytrynowy
  • Sos Tao Tao
  • Wegeta
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Dodatkowo:

Ziemniaki
buraczki

Rybę podzielić na porcje, wymoczyć w zimnej wodzie z solą, odsączyć. Posypać przyprawami, polać sosem sojowym, odstawić na jakiś czas, aby ryba przeszła przyprawami.
Warzywa obrać, pokroić w zapałki, dusić razem z grzybami co jakiś czas podlewając bulionem. Przyprawić do smaku wegetą, sokiem z cytryny, pieprzem cytrynowym i sosem Tao Tao oraz odrobiną cukru..
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami  a rybę układać na warzywach. Dodatkowo można dołożyć buraczki.

file1291802633



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...