Karp po chińsku tao tao

8 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Karp około 1 kg
  • Olej
  • Mąka do obtoczenia
  • Przyprawa do dań chińskich
  • Sos Tao Tao
  • Pieprz cytrynowy
  • Wegeta
  • Marchew
  • Seler
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Grzyby Mu lub suszone
  • Pieprz cytrynowy
  • Sos Tao Tao
  • Wegeta
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Dodatkowo:

Ziemniaki
buraczki

Rybę podzielić na porcje, wymoczyć w zimnej wodzie z solą, odsączyć. Posypać przyprawami, polać sosem sojowym, odstawić na jakiś czas, aby ryba przeszła przyprawami.
Warzywa obrać, pokroić w zapałki, dusić razem z grzybami co jakiś czas podlewając bulionem. Przyprawić do smaku wegetą, sokiem z cytryny, pieprzem cytrynowym i sosem Tao Tao oraz odrobiną cukru..
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami  a rybę układać na warzywach. Dodatkowo można dołożyć buraczki.

file1291802633



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...