Karkówka w sosie żurawinowo-jabłkowym

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg. karczku

1/2 kg. jabłek

szklanka żurawiny

1 cebula

łyżka majeranku

sól

pieprz

3 łyżki masła

olej

Przygotowanie:

Karkówkę myjemy i kroimy na plasterki.Cebulę obieramy i drobno siekamy.Jabłka kroimy na cząstki i usuwamy gniazda nasienne.Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z obu stron na złoty kolor,oprószamy solą,pieprzem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę ,dodajemy jabłka,przesmażamy i łączymy z żurawiną.Oprószamy majerankiem,solą i pieprzem.Tak przygotowanym sosem owocowym obkładamy karkówkę.W naczyniu rozkładamy kawałki masła i wkładamy do piekarnika.Pieczemy 30 minut w temp.200 stopni.Podajemy na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz