Karkówka w sosie żurawinowo-jabłkowym

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg. karczku

1/2 kg. jabłek

szklanka żurawiny

1 cebula

łyżka majeranku

sól

pieprz

3 łyżki masła

olej

Przygotowanie:

Karkówkę myjemy i kroimy na plasterki.Cebulę obieramy i drobno siekamy.Jabłka kroimy na cząstki i usuwamy gniazda nasienne.Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z obu stron na złoty kolor,oprószamy solą,pieprzem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę ,dodajemy jabłka,przesmażamy i łączymy z żurawiną.Oprószamy majerankiem,solą i pieprzem.Tak przygotowanym sosem owocowym obkładamy karkówkę.W naczyniu rozkładamy kawałki masła i wkładamy do piekarnika.Pieczemy 30 minut w temp.200 stopni.Podajemy na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...