Karkówka w sosie żurawinowo-jabłkowym

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg. karczku

1/2 kg. jabłek

szklanka żurawiny

1 cebula

łyżka majeranku

sól

pieprz

3 łyżki masła

olej

Przygotowanie:

Karkówkę myjemy i kroimy na plasterki.Cebulę obieramy i drobno siekamy.Jabłka kroimy na cząstki i usuwamy gniazda nasienne.Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z obu stron na złoty kolor,oprószamy solą,pieprzem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę ,dodajemy jabłka,przesmażamy i łączymy z żurawiną.Oprószamy majerankiem,solą i pieprzem.Tak przygotowanym sosem owocowym obkładamy karkówkę.W naczyniu rozkładamy kawałki masła i wkładamy do piekarnika.Pieczemy 30 minut w temp.200 stopni.Podajemy na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...