Karkówka w sosie z pieczarek

21 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

4 plastry karkówki

1 cebula

20 dag pieczarek

olej do smażenia

1 kostka rosołowa

listek laurowy

ziele angielskie

sól

pieprz

łyżka mąki

½ szklanki śmietany

Plastry karkówki posolić i posypać pieprzem. Obsmażyć z obu stron na oleju. Do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę rosołową i włożyć podsmażoną karkówkę. Gotować na małym ogniu. W między czasie na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki. Wrzucić do karkówki i gotować do miękkości. Na koniec zaprawić 1 łyżką mąki wymieszaną z ½ szklanki śmietany. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

file1264105111



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....