Karkówka w sosie z pieczarek

21 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

4 plastry karkówki

1 cebula

20 dag pieczarek

olej do smażenia

1 kostka rosołowa

listek laurowy

ziele angielskie

sól

pieprz

łyżka mąki

½ szklanki śmietany

Plastry karkówki posolić i posypać pieprzem. Obsmażyć z obu stron na oleju. Do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę rosołową i włożyć podsmażoną karkówkę. Gotować na małym ogniu. W między czasie na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę i pieczarki. Wrzucić do karkówki i gotować do miękkości. Na koniec zaprawić 1 łyżką mąki wymieszaną z ½ szklanki śmietany. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

file1264105111



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...