Karkówka w sosie sojowym

6 lutego 2012,
dodał: grocholska1234
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 8 plastrów karkówki,
  • 2 łyżki płynnego miodu,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego,
  • 4 łyżki oleju,szczypta tymianku,
  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu,
  • 3 brzoskwinie

Przyrządzanie:

Miód wymieszać z sosem sojowym i olejem, a następnie połączyć go z curry, tymiankiem oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć (jeśli jest za grube, lekko rozbić) i umieścić w marynacie. Odstawić na 2 godz. Piec na rozgrzanym grillu po 10 min z każdej strony. Brzoskwinie podzielić na ćwiartki, posmarować pozostałą marynatą z mięsa i także opiec na ruszcie. Karkówkę podawać z owocami, sosem jogurtowym oraz pieczywem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.