Karkówka w sosie śmietanowo – chrzanowym

18 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Karkówka 4 plastry
bulion warzywny 1 l
śmietana
chrzan tarty
sól
pieprz

Karkówkę gotujemy w wywarze około 45 min. Jak jest miękka, przystępujemy do zrobienia sosu. Do małego garnuszka wlewamy śmietanę, dodajemy łyżkę chrzanu i sól i delikatnie podgrzewamy aż się zagotuje. Wyjmujemy karkówkę na talerz, polewamy sosem. Podajemy z pieczywem

file1268916994



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...