Karkówka w sosie

13 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 grube plastry karkówki
1 marchew
kilka grzybów suszonych
1 cebula duża
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
kostka rosołowa
czosnek 1 ząbek
olej
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Karkówkę natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem, podsmażyć z 2 stron na oleju. Do garnka wlać 2 szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową, listek i ziele angielskie. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Do gotującej się wody dodać podsmażoną karkówkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i też dodać do mięsa. W między czasie opłukać suszone grzyby i też dodać do sosu. Gotować do miękkości. Na koniec zaprawić łyżką mąki ze śmietaną.

file1268599640



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.