Karkówka w sosie

13 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 grube plastry karkówki
1 marchew
kilka grzybów suszonych
1 cebula duża
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
kostka rosołowa
czosnek 1 ząbek
olej
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Karkówkę natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem, podsmażyć z 2 stron na oleju. Do garnka wlać 2 szklanki wody, wrzucić kostkę rosołową, listek i ziele angielskie. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę. Do gotującej się wody dodać podsmażoną karkówkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i też dodać do mięsa. W między czasie opłukać suszone grzyby i też dodać do sosu. Gotować do miękkości. Na koniec zaprawić łyżką mąki ze śmietaną.

file1268599640



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...