Karkówka w piwie z ziemniakami z rękawa

21 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1,5 kg karkówki
  • pół litra piwa jasnego
  • 2 główki czosnku
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek tymianku
  • pęczek rozmarynu
  • listki laurowe
  • goździk
  • oliwa z oliwek

Natrzeć karkówkę solą, pieprzem, czosnkiem, zalać piwem i dodać kilka gałązek ziół, listki laurowe. Marynować 12 godzin, rozgrzać piekarnik do 200 stopni C i piec mięso przez 1,5 godziny w temp. 180 stopni C. Ziemniaki z rękawa patrz tutaj:

https://urodaizdrowie.pl/?s2.x=2&s2.y=2&s2.x=14&s2.y=4&s=Ziemniaki+pieczone+w+r%C4%99kawie+foliowym