Karkówka w piwie z ziemniakami z rękawa
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 1,5 kg karkówki
- pół litra piwa jasnego
- 2 główki czosnku
- 2 cebule
- pęczek natki pietruszki
- pęczek tymianku
- pęczek rozmarynu
- listki laurowe
- goździk
- oliwa z oliwek
Natrzeć karkówkę solą, pieprzem, czosnkiem, zalać piwem i dodać kilka gałązek ziół, listki laurowe. Marynować 12 godzin, rozgrzać piekarnik do 200 stopni C i piec mięso przez 1,5 godziny w temp. 180 stopni C. Ziemniaki z rękawa patrz tutaj:
https://urodaizdrowie.pl/?s2.x=2&s2.y=2&s2.x=14&s2.y=4&s=Ziemniaki+pieczone+w+r%C4%99kawie+foliowym