URODA I ZDROWIE

Karkówka w ketchupie z grilla

4 lipca 2014, dodał: dusiowa

Składniki:
1 kg karkówki
sól, pieprz
butelka ketchupu pikantnego Pudliszki
3 łyżki musztardy
4 łyżki brązowego cukru
3 ząbki czosnku
1-2 łyżki papryki ostrej mielonej

Przygotowanie:
Karkówkę pociąć na kotlety o grubości 1 cm.
Lekko rozbić tłuczkiem, posypać z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotować marynatę: wymieszać ketchup Pudliszki z musztardą, cukrem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnkiem i ostrą papryką.
Mięso włożyć do marynaty, obtoczyć je marynatą z każdej strony.
Zostawić na min. 30 minut.
Kłaść na rozgrzanym grillu i grillować z każdej strony po około 15 minut.
Jeśli nie macie możliwości użycia grilla na świeżym powietrzu to skorzystajcie z elektrycznego albo zróbcie karkówkę na patelni grillowej.

 

 

file1404487423


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zaniedbane stopy :(
Polecam artykuł na temat pielęgnacji stóp, tak, żeby wstydu nie było ;) https://ortomedicum.pl/jak-zyskac-piekne-stopy-na-wiosne/
Seminarium biznesowe dla kobiet - V…
Kobiety są lepszymi przedsiębiorcami niż mężczyźni, bo wnoszą w relacje i kontakty biznesowe...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Enea ma ich sporo, np. w Szczecinie widziałam przy urzędzie miasta i przy zarządzie...
Opinia na temat ziół ajurwedyjskic…
Wiecie co, piłam 2 takie herbatki z takich papierowych opakowań, na dnie był...