Karkówka w ketchupie z grilla

4 lipca 2014,
dodał: dusiowa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kg karkówki
sól, pieprz
butelka ketchupu pikantnego Pudliszki
3 łyżki musztardy
4 łyżki brązowego cukru
3 ząbki czosnku
1-2 łyżki papryki ostrej mielonej

Przygotowanie:
Karkówkę pociąć na kotlety o grubości 1 cm.
Lekko rozbić tłuczkiem, posypać z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotować marynatę: wymieszać ketchup Pudliszki z musztardą, cukrem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnkiem i ostrą papryką.
Mięso włożyć do marynaty, obtoczyć je marynatą z każdej strony.
Zostawić na min. 30 minut.
Kłaść na rozgrzanym grillu i grillować z każdej strony po około 15 minut.
Jeśli nie macie możliwości użycia grilla na świeżym powietrzu to skorzystajcie z elektrycznego albo zróbcie karkówkę na patelni grillowej.

 

 

file1404487423



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...