URODA I ZDROWIE

Karkówka w ketchupie z grilla

4 lipca 2014, dodał: dusiowa

Składniki:
1 kg karkówki
sól, pieprz
butelka ketchupu pikantnego Pudliszki
3 łyżki musztardy
4 łyżki brązowego cukru
3 ząbki czosnku
1-2 łyżki papryki ostrej mielonej

Przygotowanie:
Karkówkę pociąć na kotlety o grubości 1 cm.
Lekko rozbić tłuczkiem, posypać z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotować marynatę: wymieszać ketchup Pudliszki z musztardą, cukrem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnkiem i ostrą papryką.
Mięso włożyć do marynaty, obtoczyć je marynatą z każdej strony.
Zostawić na min. 30 minut.
Kłaść na rozgrzanym grillu i grillować z każdej strony po około 15 minut.
Jeśli nie macie możliwości użycia grilla na świeżym powietrzu to skorzystajcie z elektrycznego albo zróbcie karkówkę na patelni grillowej.

 

 

file1404487423

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

BIO-Kosmetyki naturalne.
Na mnie dobrze działa seria Eco Nature z Bielendy. Krem, masło nawilżajće z śliwką...
Termometr
Ja mam termometr innoGio giofast gio-515, fajnie działa, dobrze i szybko mierzy. Każda...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...
Problem ze wzwodem
Bywa, że problem sam mija jak się zmieni partnerkę na młodszą i ładniejszą;)