Ugotować makaron zgodnie z instrukcją. Dodać 2-3 kropli oliwy z oliwek, aby zapobiec przyklejeniu. Odsączyć po zakończeniu gotowania i spłukać pod bieżącą zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Rozgrzać patelnię z 1 łyżką oleju. Smażyć cebulę z pieprzem przez 1 min., dodać wołowinę i paprykę. Posypać sodą oczyszczoną. Gotować aż wołowina zbrązowieje. Dodać karkówkę i smażyć jeszcze 2-3 min. W misce wymieszać czosnek, miód, ocet winny i wino ryżowe, chili olej, olej sezamowy i bulion. Makaron przełożyć do miseczki, wlać sos. Na wierzchu położyć łyżkę mieszanki gotowanego mięsa wołowego. Następne starty ogórek, marchew, posiekany szczypior i ziarna sezamowe. Podawać na zimno jako sałatkę.