Karkówka lux na grill

29 maja 2010, dodał: Agnieszka Fiszer
Artykuł zewnętrzny

Dla 3 osób

Składniki : trzy porcje karkówki ( rozbite na kotlety )

mały kubeczek kefiru

musztarda ostra

2 ząbki czosnku

olej rzepakowy

łyżka miodu

przyprawa warzywna ( kucharek )

sos sojowy grzybowy

papryka mielona ostra i słodka

pieprz ziołowy

woreczek do marynowania

Przyrządzanie :

Mieszamy razem szklankę oleju rzepakowego z małym kefirem , dodajemy łyżkę miodu ,dwie i pół łyżki ostrej musztardy , dwa rozgniecione ząbki czosnku , łyżkę przyprawy warzywnej , po łyżeczce papryki ostrej i słodkiej i pieprzu ziołowego oraz łyżeczkę sosu sojowego . Wkładamy kotlety z Karkówki do woreczka , zalewamy marynatą wstawiamy na noc przed urządzaniem grilla do lodówki .

file1275123217