Karczek w miodzie

4 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 4 plastry karczku

– kilka ząbków czosnku

– płynny miód

– 2 słoiczki małe keczupu pikantnego

 

Płaty mięsa nacieramy czosnkiem, układamy na folii aluminiowej, smarujemy obficice miodem, folię szczelnie zawijamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki (uwaga: nie solimy i nie dodajemy żadnych przypraw!)

Na godzinę przed podaniem rozkładamy plastry w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do gorącego piekarnika (nagrzanego do temp. 200 stopni Celsjusza), od czasu do czasu polewamy wytworzonym sosem podczas pieczenia. Gdy karczek będzie miękki polewamy keczupem i wkąłdamy jeszcze na około 10 minut do piekarnika.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...