Karczek w miodzie

4 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 4 plastry karczku

– kilka ząbków czosnku

– płynny miód

– 2 słoiczki małe keczupu pikantnego

 

Płaty mięsa nacieramy czosnkiem, układamy na folii aluminiowej, smarujemy obficice miodem, folię szczelnie zawijamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki (uwaga: nie solimy i nie dodajemy żadnych przypraw!)

Na godzinę przed podaniem rozkładamy plastry w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do gorącego piekarnika (nagrzanego do temp. 200 stopni Celsjusza), od czasu do czasu polewamy wytworzonym sosem podczas pieczenia. Gdy karczek będzie miękki polewamy keczupem i wkąłdamy jeszcze na około 10 minut do piekarnika.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...