Karczek do pieczenia

26 lutego 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny
składniki:

* karczek lub mięso od szynki 1,5 kg do 2,5kg
* majeranek 1 łyżka
* czosnek 4 ząbki
* papryka słodka i ostra 1/4 łyżeczki
* sól

sposób przyrządzenia:

Czosnek obieramy i przeciskamy przez wyciskacz. Papryki mieszamy. Mięso obsypujemy solą i nacieramy czosnkiem, posypujemy papryką i majerankiem. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 5-6 godzin, pieczemy w piekarniku.Około 2 godzin w tem.170*C

file1267201065



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....