Kapusta po węgiersku

20 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

główka białej kapusty
2 jaja
tarta bułka
sól, tłuszcz

Kapustę po usunięciu zewnętrznych liści należy umyć i w całości ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu osączyć i pokroić w grube plastry. Przygotowane plastry zanurzyć w roztrzepanych jajach, następnie obtoczyć kawałki kapusty w tartej bułce, usmażyć na gorącym tłuszczu, podawać z ziemniakami.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....