Kapusta kwaszona gotowana do obiadu

14 października 2012, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Dodatek do obiadu. Najczęściej serwowana zimą, gdy nie ma świeżych warzyw. Najlepiej smakuje z szarymi kluchami czy zrazami.

  • 1/2 kg kwaszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • majeranek
  • 1 łyżka tłuszczu (np.smalcu ze skwarkami)
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i  podsmażyć na złoto na oleju. Do garnka włożyć kiszoną kapustę, podsmażoną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie oraz 2 łyżki wody i  tłuszcz. Gotować kapustę do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sporo majeranku, sól i pieprz do smaku.

file1350218017



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...