Kapusta kwaszona gotowana do obiadu

14 października 2012,
dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Dodatek do obiadu. Najczęściej serwowana zimą, gdy nie ma świeżych warzyw. Najlepiej smakuje z szarymi kluchami czy zrazami.

  • 1/2 kg kwaszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • majeranek
  • 1 łyżka tłuszczu (np.smalcu ze skwarkami)
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i  podsmażyć na złoto na oleju. Do garnka włożyć kiszoną kapustę, podsmażoną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie oraz 2 łyżki wody i  tłuszcz. Gotować kapustę do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sporo majeranku, sól i pieprz do smaku.

file1350218017



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....