Kapusta kwaszona gotowana do obiadu

14 października 2012, dodał: Szybkie gotowanie
Artykuł zewnętrzny
Dodatek do obiadu. Najczęściej serwowana zimą, gdy nie ma świeżych warzyw. Najlepiej smakuje z szarymi kluchami czy zrazami.

  • 1/2 kg kwaszonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • majeranek
  • 1 łyżka tłuszczu (np.smalcu ze skwarkami)
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i  podsmażyć na złoto na oleju. Do garnka włożyć kiszoną kapustę, podsmażoną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie oraz 2 łyżki wody i  tłuszcz. Gotować kapustę do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sporo majeranku, sól i pieprz do smaku.

file1350218017



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...