Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem

Doskonały dodatek do smażonej ryby i  wszelkiego rodzaju kluch .

Czas : 30 minut

Składniki :30 dag kiszonej kapusty
2 łyżki masła
1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
2 łyżki usiekanego koperku
cukier
pieprz mielony

Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek . Chwilę dusić . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...