Rozgrzewająca kapusta a’la bigos

26 września 2013, dodał: zofya
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Średnia główka białej kapusty – poszatkować
  • pół kilo kiełbasy pokroić w kostkę
  • 30 dkg boczku – pokroić w kostkę
  • 4 duże cebule -pokroić w pół talarki
  • 5 dużych ziemniaków -obrać pokroić w kostkę
  • koper pęczek-drobno pokroić
  • szczypior pęczek-drobno pokroić
  • przyprawy-sól pieprz , vegeta
  • ćwierć kostki smalcu

W garnku układać warstwami – smalec, boczek, kiełbasa, kapusta, przyprawy, ziemniaki, szczypior, koper-gotować do miękkości – w trakcie mieszać by warstwy się zmieszały. Doprawić jeszcze według uznania. Podawać na gorąco -latem, można gotować na ognisku -przepyszne danie do grillowanych potraw.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...