Kapuśniak na wędzonce

12 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kość schabowa wędzona
30 dag kiszonej kapusty
marchew
pietruszka
seler
kawałek pora
cebula
listek laurowy
ziele angielskie
kostka rosołowa
ziemniaki 6 szt
mąka 1 łyżka
smalec ze skwarkami 1 łyżka

Ugotować wywar na kości z warzywami, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni podsmażyć cebulę z porem drobno pokrojonym, dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę kiszoną. Wrzucić do zupy. Gotować jeszcze 30 minut, zrobić zasmażkę na smalcu ze skwarkami z łyżką mąki. Zapalić zupę. Podawać posypaną zieleniną.

file1266003934



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...