Kapuśniak na wędzonce

12 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kość schabowa wędzona
30 dag kiszonej kapusty
marchew
pietruszka
seler
kawałek pora
cebula
listek laurowy
ziele angielskie
kostka rosołowa
ziemniaki 6 szt
mąka 1 łyżka
smalec ze skwarkami 1 łyżka

Ugotować wywar na kości z warzywami, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni podsmażyć cebulę z porem drobno pokrojonym, dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę kiszoną. Wrzucić do zupy. Gotować jeszcze 30 minut, zrobić zasmażkę na smalcu ze skwarkami z łyżką mąki. Zapalić zupę. Podawać posypaną zieleniną.

file1266003934



FORUM - bieżące dyskusje

Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...
Klasyka literatury - do czego wraca…
> Anays napisał/a: > Nowsza wersja Znachora jest beznadziejna po prostu.... A ja myślę.,...
Reportaże, książki oparte na faktac…
Akurat kryminałów w ogóle nie oglądam, wolę filmy oparte na faktach jak...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Nowsza wersja Znachora jest beznadziejna po prostu....