Kapuśniaczki

5 marca 2013, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

KAPUŚNIACZKI
 
Na ciasto:
*0,5 kg mąki
*2 jajka
*5 dag drożdży
*1 szkl śmietany
*20 dag margaryny
*sól
Na farsz:
*50 dag kapusty kiszonej
*50 dag pieczarek
*1 cebula
*pieprz,sól
 
Z podanych składników na ciasto zagnieść dokładnie ciasto.
Kapustę gotować do momentu,aż przestanie być kwaśna.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę posiekać bardzo drobno.Wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszać
i doprawić.Ciasto rozwałkować i wycinać dowolnej wielkości prostokąty.
Na jednym końcu wyłożyć farsz i zawijać ruloniki.Końcówkę delikatnie zlepić.
Wierzch posmarować białkiem.Piec w 180 stopniach,aż kapuśniaczki się zarumienią.

file1362511804



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...