Kandyzowane skórki pomarańczy

2 grudnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

·    3 pomarańcze
·    Woda mineralna niegazowana 50ml
·    Cukier 250g

Umyte i osuszone  pomarańcze obieramy ze skórki pozostawiając na niej trochę miąższu.
W garnku gotujemy wodę i wrzucamy do niej pokrojoną skórkę w paseczki długości około 6cm. Obgotowujemy ją przez 2 minuty, przecedzamy na sito a wodę wylewamy. Czynność powtarzamy, by usunąć goryczkę ze skórki pomarańczowej.
Następnie przygotowujemy syrop z wody mineralnej oraz cukru i kandyzujemy w nim przygotowane paseczki skórki pomarańczy przez 5min na wolnym ogniu. Odsączamy i rozkładamy na kratce na kilka godzin, by odciekł nadmiar syropu.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...