Kanapkowa pasta warzywna

7 października 2018,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

kubeczek kremowego serka śmietankowego
kromki świeżego chleba
mała czerwona papryka
jajko ugotowane na twardo
dymka
klika liści natki pietruszki
2 łyżeczki jogurtu greckiego
kilka rzodkiewek
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Z chleba wykrawamy szklanką – identycznie jak na pierogi – kółeczka.
– Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
– Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...