Kanapkowa pasta warzywna

7 października 2018, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

kubeczek kremowego serka śmietankowego
kromki świeżego chleba
mała czerwona papryka
jajko ugotowane na twardo
dymka
klika liści natki pietruszki
2 łyżeczki jogurtu greckiego
kilka rzodkiewek
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Z chleba wykrawamy szklanką – identycznie jak na pierogi – kółeczka.
– Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
– Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.