Kanapki z Kornwalii

25 lutego 2013, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

pomarańcza,

2 średnie winne jabłka,

3 łyżki majonezu,

6 łyżek śmietany,

łyżka tartego chrzanu,

cebula,

4 łyżki gęsiego smalcu,

4 płaty pieczeni wołowej,

4 duże kromki bułki pszennej,

sól,

cukier,

pieprz.

Przygotowanie:
Majonez mieszamy z chrzanem, śmietaną i sokiem wyciśniętym z pomarańczy, doprawiamy cukrem do smaku i ubijamy trzepaczką  na sos. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Na patelni roztapiamy gęsi smalec i na małym ogniu mieszając-smażymy plasterki jabłek oraz również pokrojoną w plasterki cebulę, ewentualnie dodajemy sól i pieprz do smaku. Na 5 minut dokładamy mięso aby się podgrzało. Na kromki bułki kładziemy ciepłe mięso z jabkami i cebulą oraz polewamy zimnym sosem pomarańczowym.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...