Kanapka z pieczonymi warzywami

17 lutego 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

pieczone warzywa

Pieczone warzywa to bardzo fajne danie szczególnie dla osób dbających o linię ale nie tylko. Można je serwować jako dodatek do dań głównych, ale też z bagietką lub ryżem. Praktycznie większość warzyw można piec, najlepiej z dodatkiem oliwy i aromatycznych przypraw i ziół, można je podawać z dipem lub serami.

składniki:

bataty

buraki

marchewka mała

pietruszka

seler

kalarepa

cebula czerwona

papryka czerwona

pomidorki koktajlowe

baklażan

oliwa z oliwek

sól, pieprz, kurkuma, papryka ostra, zioła prowansalskie, kmin rzymski

dip, sery, zioła (tymianek, pietruszka, szczypiorek)

 

Warzywa obieramy i kroimy na kawałki, polewamy oliwą z oliwek i przyprawami, dokładnie mieszamy, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. przykrywamy folią i pieczemy koło 40 minut w nagrzanym piecyku.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...