Kałoby z ziemniaków (kuchnia karelofińska)

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

szklanka mąki

20 g drożdży

5 ugotowanych ziemniaków

Szklanka mleka

Cebula

Ziołą

-Piure: ziemniaki utłuc, dodać ciepłe mleko i zioła, wymieszać. Drożdże wymieszać z odrobiną wody i mąki, przykryć, odstawić na 15 minut. Dodać przesiana mąkę i zagnieść ciasto dodając wodę. Uformować placki o grubości 1 cm, położyć piure i krążki cebuli. Piec do zrumienienia w 180˚C.

file1289713127



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...