Kałoby z ziemniaków (kuchnia karelofińska)

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

szklanka mąki

20 g drożdży

5 ugotowanych ziemniaków

Szklanka mleka

Cebula

Ziołą

-Piure: ziemniaki utłuc, dodać ciepłe mleko i zioła, wymieszać. Drożdże wymieszać z odrobiną wody i mąki, przykryć, odstawić na 15 minut. Dodać przesiana mąkę i zagnieść ciasto dodając wodę. Uformować placki o grubości 1 cm, położyć piure i krążki cebuli. Piec do zrumienienia w 180˚C.

file1289713127



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...