Kałoby z ziemniaków (kuchnia karelofińska)

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

szklanka mąki

20 g drożdży

5 ugotowanych ziemniaków

Szklanka mleka

Cebula

Ziołą

-Piure: ziemniaki utłuc, dodać ciepłe mleko i zioła, wymieszać. Drożdże wymieszać z odrobiną wody i mąki, przykryć, odstawić na 15 minut. Dodać przesiana mąkę i zagnieść ciasto dodając wodę. Uformować placki o grubości 1 cm, położyć piure i krążki cebuli. Piec do zrumienienia w 180˚C.

file1289713127



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...