Kalarepka z marchewką na bulionie

3 lutego 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonała jarzynka lub samodzielne danie .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 kalarepki
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki usiekanego koperku
  • 1 kostka bulionu warzywnego

Kalarepki  i marchewki obrać. Pokroić w plasterki, a następnie w słupki, zalać wodą ( ok. 1 szklanki ), lekko osolić i ugotować do miękkości ( ok. 20 minut ). Odcedzić .Dodać  masło i koperek, chwilę podgrzewać delikatnie mieszając. Doprawić do smaku szczyptą cukru .

file1296720262



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....