Kalafiorowa zielona pagoda

22 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię kalafiory. A zielony cenię sobie nie tylko za smak , ale i za fantastyczny wygląd. Kojarzy mi się z taką orientalna pagodą

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 zielony kalafior
  • sól
  • cukier
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki usiekanego koperku

file1287762858

Kalafior oczyścić z liści i wyciąć ile się da głąba ( tak by kalafior się nie rozpadał w gotowaniu ). Włożyć do wysokiego garnka , zalać wodą , osolić ( 1 łyżeczka ), dodać cukier ( 1 łyżeczka ) i gotować aż będzie miękki. Zarumienić na maśle bułkę tartą. Wyjąć ostrożnie kalafior z garnka .Podawać w całości lub podzielony na różyczki polany masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem .

Może byś samodzielnym daniem z ziemniakami z wody lub dodatkiem do II dań.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....